Δωρεάν μεταφορικά σε αγορές άνω των 40€

10 step Korean routine: Ο δρόμος για τη λάμψη!

Face Skincare
Share

Η περιποίηση του προσώπου είναι τόσο σημαντική όσο το να πίνουμε νερό, να υπάρχει μέτρο στις διατροφικές μας συνήθειες και να ασκούμαστε τακτικά. Η επιδερμίδα μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός που χρειάζεται καθημερινή φροντίδα όπως όλα τα μέλη του σώματός μας! Αυτό, οι Κορεάτες, το έχουν καταλάβει καλά και γι’ αυτούς δεν είναι μόνο ρουτίνα αλλά και κομμάτι του πολιτισμού τους. Άλλωστε μπορεί κανείς να το διαπιστώσει μέσα από κορεάτικες ταινίες, κορεάτικες τηλεοπτικές σειρές ή απλώς να τους παρατηρήσει στο δρόμο. Το πρόσωπό τους είναι πάντα στην σκιά ενός καπέλου, φορούν ευλαβικά τα γυαλιά ηλίου τους και έχουν πάντα μαζί τους έξτρα προστασία όπως σπρέυ ενυδάτωσης, νερό και ομπρέλα κατά του ήλιου.

 

Τα καινοτόμα κορεάτικα καλλυντικά ή αλλιώς K-beauty ήρθαν και στην Ελλάδα για να φέρουν την επανάσταση στον τρόπο που φροντίζουμε το δέρμα μας καθημερινά. Το 10 step Korean skin routine είναι βασισμένο σε μία φιλοσοφία, που-φαινομενικά τουλάχιστον- δεν απέχει από αυτά που ξέρουμε ήδη και υιοθετούμε σε Ευρώπη και Αμερική, δηλαδή, του καθημερινού καθαρισμού και της ενυδάτωσης.

Υπάρχουν όμως θεμελιώδεις διαφορές!

 

Το προϊόντα K-beauty:

 

 • Δε βομβαρδίζουν το δέρμα μας με συστατικά που δρουν ραγδαία και ακραία
 • Δεν έχουν πολλαπλές ιδιότητες, το κάθε προϊόν έχει μία μοναδική δράση
 • Είναι απολύτως προσαρμοσμένα στις προσωπικές μας ανάγκες
 • Έχουν, κατά κύριο λόγο (αν όχι αποκλειστικά), ως βασικά συστατικά μη βλαβερές ουσίες, όπως parabens, prolyethylene glycol, formaldehyde κ.λπ

 

Έτσι, το 10 step Korean skin routine ακούγεται απαιτητικό χωρίς να είναι στην πραγματικότητα. Εάν δεν καθαρίσουμε το πρόσωπό μας σε βάθος δεν μπορούν να είναι 100% αποτελεσματικά τα υπόλοιπα προϊόντα της ρουτίνας μας. Επομένως καθαρίζουμε την επιδερμίδα σχολαστικά και στη συνέχεια εφαρμόζουμε τα κατάλληλα προϊόντα για να έχουμε ένα καθαρό, ενυδατωμένο και λαμπερό πρόσωπο.

Ας σπάσουμε σε κομμάτια το 10 step Korean skin routine:

 

 1. Εφαρμόζουμε καθαριστικό βάλσαμο ή καθαριστικό λάδι προσώπου
 2. Εφαρμόζουμε ένα υγρό καθαριστικό προσώπου
 3. Εφαρμόζουμε ένα απολεπιστικό προϊόν προσώπου
 4. Εφαρμόζουμε το toner
 5. Εφαρμόζουμε το essence
 6. Εφαρμόζουμε το serum ή την αμπούλα ενυδάτωσης
 7. Εφαρμόζουμε μια μάσκα ενυδάτωσης ή sheet mask
 8. Εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών
 9. Εφαρμόζουμε την ενυδατική προσώπου
 10. Τέλος, εφαρμόζουμε την κρέμα νυκτός ή μια αντηλιακή κρέμα προσώπου με δείκτη προστασίας SPF

 

Τα περισσότερα συστατικά στα K-beauty προϊόντα προέρχονται από τη φύση και έχουν δεχτεί την ελάχιστη επεξεργασία με σκοπό να παραμένουν θρεπτικά για το δέρμα και να τηρούν τις προδιαγραφές προϊόντων Clean Beauty .

 

Στην ουσία το κάθε βήμα προετοιμάζει την επιδερμίδα να δεχτεί το επόμενο προϊόν, ώστε να μπορούν οι στιβάδες του δέρματος να «σηκώσουν» τα θρεπτικά συστατικά του κάθε προϊόντος και να τα επεξεργαστούν για ένα υγιές και λαμπερό αποτέλεσμα.

 

Και ένα μυστικό για το τέλος, αν και δεν το ασπαζόμαστε, είναι το skip-care. Πρόκειται για μία τάση, που αφορά και το K-beauty, η οποία μειώνει τα βήματα της φροντίδας του δέρματος ανάλογα με τις ανάγκες του. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει ποιο βήμα θα απορρίψει και με ποιο προϊόν θα καλύψει, ενδεχομένως, 2 ή 3 δράσεις. Το K-beauty φροντίζει και τέτοιες ανάγκες!

Share

Σχετικά Άρθρα

Ανακάλυψε τα προϊόντα k-beauty βραβευμένα από το περιοδικό Allure USA και το 2020 Korean Glowpick Consumer Beauty Awards.
Ανακάλυψε τα προιοντα vegan K-beauty που λατρεύει η παγκόσμια κοινότητα
Ανακάλυψε τα κορεάτικα προϊόντα clean beauty.