Δωρεάν μεταφορικά σε αγορές άνω των 40€

K-Beauty Συστατικά: Ρετινόλη και καλοκαίρι.

Συστατικά K-beauty
Share

Είναι ασφαλές να πάρω το αγαπημένο μου serum ή κρέμα ρετινόλης στις διακοπές; Αυτή είναι μια ερώτηση που πολλοί έχουν και η απάντηση διίσταται. Μπορεί να υποστηρίζεται από ορισμένους, ενώ άλλοι την αμφισβητούν. Τι ισχύει πραγματικά και πώς μπορούμε να γνωρίζουμε τι είναι ασφαλές για την επιδερμίδα μας;  Ένα νέο συστατικό για το K-beauty είναι η ρετινόλη.  Η ρετινόλη, είναι ισχυρό συστατικό που χρησιμοποιείται για την αναγέννηση του δέρματος. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητές της και πώς να τη χρησιμοποιούμε σωστά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας υγιή.

Ρετινόλη: Ένα ιδιαίτερο συστατικό

Η ρετινόλη είναι μια μορφή της βιταμίνης Α και έχει κεντρικό ρόλο στον κόσμο της ομορφιάς, καθώς προάγει την ανανέωση των κυττάρων. Είναι ίσως το πιο ολοκληρωμένο αντιγηραντικό συστατικό, με την υψηλότερη επίδραση και δύναμη. Η δράση της είναι εντυπωσιακή, αλλά απαιτεί προσεκτική χρήση. Προτού αρχίσουμε να τη χρησιμοποιούμε, πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι η επιδερμίδα μας είναι υγιής και χωρίς ερεθισμούς. Είναι επίσης σημαντικό να συμβουλευτούμε έναν ειδικό πριν τη χρήση, ειδικά αν το προϊόν περιέχει υψηλή περιεκτικότητα.

Χρήση της ρετινόλης το καλοκαίρι

Η χρήση της ρετινόλης απαιτεί προσεκτικό χειρισμό το καλοκαίρι, καθώς επηρεάζεται από τον ήλιο. Συνήθως περιορίζουμε τη χρήση της κατά τους θερινούς μήνες σε βραδινές εφαρμογές και λιγότερες φορές την εβδομάδα. Ακόμη και τότε, πρέπει να χρησιμοποιούμε αντηλιακή προστασία το πρωί την επόμενη μέρα. Αν η περιεκτικότητα της ρετινόλης είναι υψηλή, μπορούμε να επιλέξουμε προϊόντα με μικρότερη περιεκτικότητα, όπως η COSRX The Retinol 0.1 Cream 20ml. Επιπλέον, αν πρόκειται να εκτεθούμε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι καλό να κάνουμε διάλειμμα από τη χρήση της ρετινόλης. Η αντηλιακή προστασία είναι ουσιώδης όταν χρησιμοποιούμε ρετινόλη, είτε το καλοκαίρι είτε όχι. Ακόμη και όταν σταματάμε προσωρινά τη χρήση της, η αντηλιακή προστασία πρέπει να είναι πάντα προτεραιότητα. Η συνδυασμένη χρήση αντηλιακού και ρετινόλης είναι το μυστικό για υγιή και νεανική επιδερμίδα!

Σχετικά Άρθρα

Ανακάλυψε τα προϊόντα k-beauty βραβευμένα από το περιοδικό Allure USA και το 2020 Korean Glowpick Consumer Beauty Awards.
Ανακάλυψε τα προιοντα vegan K-beauty που λατρεύει η παγκόσμια κοινότητα
Ανακάλυψε τα κορεάτικα προϊόντα clean beauty.