Δωρεάν μεταφορικά σε αγορές άνω των 40€

Clean beauty: Ο στρατηγός καθαριότητας!

Skincare
Share

Το Clean beauty, από μια τάση κατανάλωσης καλλυντικών, έχει εξελιχθεί σε μια πρώτης τάξης «σχολή», σε τρόπο ζωής ακόμα και σε πολιτικό κίνημα! Το Clean beauty είναι η συνειδητή. επιλογή εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο να καταναλώνουν προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν κυρίως φυσικά υλικά, είναι vegan και cruelty free και δεν είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Με τον ίδιο τρόπο που πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο σιγά-σιγά έστρεψαν την προσοχή τους σε fair trade προϊόντα σε ότι αφορά τη διατροφή τους έτσι και στο χώρο της ομορφιάς στράφηκαν στο clean beauty. Με τη σειρά τους, οι βιομηχανίες και οι διεθνείς φορείς τροφίμων και φαρμάκων ακολούθησαν την τάση της αγοράς και σήμερα μπορούμε να μιλάμε. για ένα κίνημα που έγινε καθημερινότητα.

Ο λόγος για τον οποίο τα προϊόντα clean beauty είναι «καθαρά» είναι γιατί διαφέρουν σχεδόν σε κάθε επίπεδο από τα καλλυντικά που έχουμε συνηθίσει στο ράφι ενός φυσικού καταστήματος. Από τον τρόπο παρασκευής τους μέχρι και στην τυποποίησή τους είναι τόσο αυστηρά συντονισμένα με τους κανόνες vegan και cruelty free ώστε να προστατεύονται τα ζώα, οι άνθρωποι και το περιβάλλον. Τα φυσικά υλικά, η ζύμωση αυτών αλλά και το μίνιμαλ branding πάνω σε απλές ή ανακυκλωμένες συσκευασίες κάνουν το clean beauty να υπερτερεί σε πολλά συγκριτικά με τα καλλυντικά που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Έτσι, το clean beauty επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που καταναλώνουν καλλυντικά εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.

 

Τα brand καλλυντικών και τα προϊόντα ομορφιάς που ανήκουν στην κατηγορία clean beauty είναι εξίσου αποτελεσματικά με ό,τι προϊόν κυκλοφορεί στο εμπόριο, πολύ συχνά όμως είναι και πιο φιλικά για το δέρμα μας. Πολλά από τα κορεάτικα καλλυντικά όχι μόνο ανήκουν στην κατηγορία clean beauty αλλά είναι αυτά που χάραξαν το δρόμο για το clean beauty πριν από μια δεκαετία. Δεν είναι συμπτωματικό ότι έτυχαν θερμής υποδοχής στις ΗΠΑ, μια αγορά ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα δικαιωμάτων ζώων και conscious consumption.

Η Ν.Κορέα είναι μια μικρή χώρα μεν με μεγάλη τεχνολογική ανάπτυξη δε. Ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτισμού τους είναι το καθαρό και υγιές δέρμα το οποίο προστατεύουν με κάθε τρόπο 365 μέρες το χρόνο σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς. Συνδυαστικά αυτά τα στοιχεία έκαναν τους Κορεάτες να πρωτοπορούν σε ότι αφορά τα clean beauty καλλυντικά και να γίνονται αποδεκτά από πολλές χώρες, παγκοσμίως, και σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

 

Βεβαίως μέσα σε μια δεκαετία πολλοί θέλησαν να εκμεταλλευτούν εμπορικά το κύμα clean beauty. Επιπλέον, για κάποιο διάστημα επικράτησε μια σύγχυση σχετικά με το ποια προϊόντα είναι vegan και ποια είναι clean beauty. Για να είναι ένα προϊόν περιποίησης clean πρέπει να είναι και vegan και cruelty free. Ήδη από το 2020 αποφασίστηκε από τη Ν.Κορέα, προκειμένου να υπερασπιστεί την πρωτοπορία, την τεχνολογία και την τεχνογνωσίας της, να εισάγει μια έξτρα πληροφορία στην ετικέτα των καλλυντικών που παρασκευάζει, που σηματοδοτεί ότι είναι πράγματι vegan™.

Share

Σχετικά Άρθρα

Ανακάλυψε τα προϊόντα k-beauty βραβευμένα από το περιοδικό Allure USA και το 2020 Korean Glowpick Consumer Beauty Awards.
Ανακάλυψε τα προιοντα vegan K-beauty που λατρεύει η παγκόσμια κοινότητα
Ανακάλυψε τα κορεάτικα προϊόντα clean beauty.