Δωρεάν μεταφορικά σε αγορές άνω των 40€

Χρειάζεσαι πραγματικά το toner;

Skincare
Share

Καθαρισμός, τόνωση, ενυδάτωση – αυτά τα τρία βήματα ήταν τα βασικά για πολλές ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας εδώ και δεκαετίες. Ενώ τα πρώτα και τα τελευταία βήματα είναι σίγουρα αδιαπραγμάτευτα, είναι πραγματικά απαραίτητη η χρήση τονωτικής λοσιόν;

Τι είναι το Toner;

Παραδοσιακά το toner (τονωτική λοσιόν) είχε στόχο να αφαιρέσει ό, τι έχει απομείνει από το μακιγιάζ , πιθανά υπολείμματα ρύπων στο δέρμα μετά τον καθαρισμό καθώς και των ελαίων που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα καθαρισμού. Επίσης, εξισορροπεί τα επίπεδα του pH στο δέρμα μετά τον καθαρισμό.

Στην κορεάτικη φροντίδα του δέρματος (k-beauty) η προσέγγιση των τονωτικών λοσιόν άλλαξε εντελώς τον ρόλο τους. Δεδομένου ότι εστιάζει στην ενυδάτωση και στην εξισορρόπηση του δέρματος μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση είναι πολύ σημαντική η επιλογή του σωστού  toner (#stepfour) για την εφαρμογή της  διάσημης 10 steps Κ-beauty ρουτίνας .

Κοινά συστατικά: Επειδή τα τόνερ παρέχουν στο δέρμα το βασικό στρώμα ενυδάτωσης στην κορεατική περιποίηση του δέρματος, εμποτίζονται κυρίως με εξαιρετικά ενυδατικά συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, υαλουρονικό νάτριο και centella asiatica ή gotu kola. Εκτός από την ικανότητά τους να προσελκύουν και να προσφέρουν υγρασία στο δέρμα, αυτά τα συστατικά παρέχουν επίσης αντιγηραντικά οφέλη και θρέψη του δέρματος.

Για ποιόν τύπο δέρματος προτείνονται: Η ενυδάτωση είναι το κλειδί ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, καθιστώντας τα toner απαραίτητο για την περιποίηση του δέρματος, εάν σκοπεύετε να δημιουργήσετε τη δική σας εξατομικευμένη  K-beauty ρουτίνα.

Είναι λοιπόν απαραίτητο το toner ; Εξαρτάται από τη συνολική ρουτίνα περιποίησης και τον τελικό στόχο που θέλουμε να επιτύχουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικά είδη toner ανάλογα με τις ανάγκες μας. Οι τονωτικές λοσιόν με ενεργά συστατικά δρουν αποτελεσματικά αλλά με ήπιο τρόπο και είναι ιδανικές για λιπαρά και με τάση για ακμή δέρματα.  Οι τονωτικές λοσιόν που  εστιάζουν στην ενυδάτωση λειτουργούν ενισχυτικά και εξαρτάται από τη συνολική ρουτίνα της φροντίδας του δέρματος.

Τα καλύτερα τονωτικά για κάθε τύπο δέρματος

Υπάρχουν διαφορετικές  επιλογές για toner στο makoo.gr προσαρμοσμένες  για κάθε τύπο δέρματος.

Για λιπαρό δέρμα:  Προτείνουμε το BENTON DEEP GREEN TEA TONER 150ML Το πράσινο τσάι καταπραΰνει και αναζωογονεί το δέρμα ενώ παράλληλα εξισορροπεί τη λιπαρότητα του δέρματος.

Για όλους τους τύπους δέρματος: Προτείνουμε το Haruharu WONDER Black Rice Hyaluronic Toner. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχει όπως το μαύρο ρύζι και το μπαμπού σε συνδυασμό με το υαλουρονικό οξύ προσφέρουν πλούσια ενυδάτωση, θρέψη και αναζωογόνηση του δέρματος.

Για δέρμα με τάση για ακμή: Προτείνουμε το SOMEBYMI AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Toner 150ml. Συσφίγγει τους πόρους, αφαιρεί το σμήγμα και την πλεονάζουσα λιπαρότητα ενώ παράλληλά δρα ως ήπιο απολεπιστικό που δεν ερεθίζει το δέρμα.

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακάλυψε τα προϊόντα k-beauty βραβευμένα από το περιοδικό Allure USA και το 2020 Korean Glowpick Consumer Beauty Awards.
Ανακάλυψε τα προιοντα vegan K-beauty που λατρεύει η παγκόσμια κοινότητα
Ανακάλυψε τα κορεάτικα προϊόντα clean beauty.