Δωρεάν μεταφορικά σε αγορές άνω των 40€

Οξέα φρούτων: Ο πιο πιστός σύμμαχος της επιδερμίδας σας και το καλοκαίρι!

Skincare
Share

Τα οξέα φρούτων προσφέρουν άμεσα  και ορατά αποτελέσματα στην όψη της επιδερμίδας σας και καθώς και αντιγηραντική δράση. Οι κυριότεροι τύποι οξέων φρούτων είναι τα AHAs,τα BHAs και τα PHAs.

AHA  (Άλφα -υδροξυοξέα):Προέρχονται από φρούτα και δρουν επιφανειακά . Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος και βοηθά την μείωση των ρυτίδων.

Υπάρχουν 6 βασικοί τύποι Άλφα-υδροξυοξέα αλλά οι κυριότεροι που χρησιμοποιούνται ευρέως είναι τρεις τύποι.

Ο πρώτος και βασικότερος είναι το γλυκολικό οξύ και έχει το χαμηλότερο μοριακό βάρος. Χρησιμοποιείται το βράδυ.

BHA (β- υδροξύ οξύ)-Σαλικυλικό οξύ. Απολεπίζει βαθιά  καθώς μπαίνει βαθιά στους πόρους.

PHA (πολυ-υδροξυοξεα):Έχει μεγαλύτερο μοριακό βάρος και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια ακόμα και σε ευαίσθητα δέρματα.

Τι επιτυγχάνουν:

  • Απαλύνουν αισθητά τις λεπτές γραμμές
  • Βελτιώνουν τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας
  • Απαλύνουν τις κηλίδες του δέρματος εφόσον αυτές βρίσκονται στο αρχικό στάδιο
  • Εξυγιαίνουν την ακνεϊκή  και λιπαρή επιδερμίδα

Σημαντικό είναι ότι είναι ανεκτά ακόμη και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες διότι λειτουργούν αποτελεσματικά ακόμα και στις πιο χαμηλές συγκεντρώσεις.

Τα αποτελέσματα της χρήσης οξέων φρούτων μετά την ένταξή τους στη ρουτίνα σας  (ειδικά με τη χρήση μόνο τόνερ)  είναι εμφανή μετά από ένα μήνα περίπου.

Σημεία προσοχής:

  • Αν χρησιμοποιούμε για πρώτη φορά οξέα φρούτων εφαρμόζετε πρώτα μικρή ποσότητα προϊόντος στο χέρι για να ελέγξεις την ανεκτικότητα της επιδερμίδας.
  • Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή η παράλληλη χρήση οξέων φρούτων (ΑΗΑ,ΒΗΑ) με Βιταμίνη C διότι είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό. Δεν ενδείκνυται ο συνδυασμός για ευαίσθητα δέρματα.
  • Δεν συνίσταται η χρήση οξέων φρούτων μαζί με ρετινόλη. Σε περίπτωση που το δέρμα σας μπορεί να το ανεκτεί, θα πρέπει να προηγηθεί πριν τη χρήση της ρετινόλης η χρήση Υαλουρονικού οξέως, καθώς λειτουργεί ως προστατευτικό φίλμ και προστατεύει την επιδερμίδα απο την αφυδάτωση.
  • Δεδομένου ότι τα ΑΗΑ προκαλούν φωτοευαισθησία είναι απαραίτητο η καθημερινή και συχνή χρήση αντιηλιακής κρέμας με υψηλό SPF.

Κορεάτικα καλλυντικά με οξέα φρούτων για ελαφριά απολέπιση που προτείνουμε είναι:

Για απαλή απολέπιση, που μπορεί να ενταχθεί στη K-Beauty ρουτίνα σου και το καλοκαίρι (πάντα με το αντιηλιακό σου) καθώς περιέχει εκχύλισμα καρπουζιού (τι πιο καλοκαιρινό και δροσιστικό για το δέρμα μας!) προτείνουμε  το  Nacific Pink AHA BHA Toner 150ml.Για καλύτερα αποτελέσματα προτείνουμε να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά με το Nacific Pink AHA BHA Serum 50ml.

Για επιδερμίδα με τάση για ακμή και extra παραγωγή σμήγματος προτείνουμε Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner 150ml και φυσικά για καλύτερα αποτελέσματα η ενυδατική κρέμα Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Cream 60ml.

Για τα πιο απαλά και ζουμερά χείλια προτείνουμε το Bubi Bubi Bubble Lip Scrub 10ml !

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακάλυψε τα προϊόντα k-beauty βραβευμένα από το περιοδικό Allure USA και το 2020 Korean Glowpick Consumer Beauty Awards.
Ανακάλυψε τα προιοντα vegan K-beauty που λατρεύει η παγκόσμια κοινότητα
Ανακάλυψε τα κορεάτικα προϊόντα clean beauty.